Tailor-made webshop voor IRIS zorgt voor een on-time delivery van méér dan 95%

Tijdig beschikken over het juiste materiaal op verschillende werven is voor IRIS een belangrijke efficiëntieslag. Door een tailor-made webshop te voorzien met vooropgestelde materiaallijsten kunnen projectverantwoordelijken rekenen op een on-time delivery van meer dan 95% en worden stockbreuken vermeden.
cases

Aviko laat al z’n motoren coaten voor betere bescherming

Zoals veel voedingsbedrijven moet Aviko, producent van diepgevroren aardappelproducten, z'n motoren frequent en intensief reinigen. Dat leidde tot roestvorming en afbladerende verf, twee zaken die je absoluut wil vermijden in je voedingsproductie. Onze oplossing: een coating op de motoren.
cases

Blue Range lagers van SKF zorgen voor kostenbesparing bij Plukon

Lagers smeren vraagt tijd én houdt altijd een risico op contaminatie in. Pluimveeverwerkingsbedrijf Plukon stapte daarom in een testproject met de Blue Range lagerunits van SKF. Die hoef je niet te smeren, waardoor het foodbedrijf niet alleen kosten maar ook tijd uitspaart.
cases

Totaaloverzicht van riemoverbrengingen leidt tot minder stilstand bij Tiense Suikerraffinaderij

In het machinepark van Tiense Suiker zijn riemoverbrengingen een belangrijk onderdeel. Door die stuk voor stuk in kaart te brengen en eventueel te optimaliseren, kan het bedrijf niet alleen z'n voorraad beter beheren, maar ook efficiënter werken. Gevolg: minder stilstand en minder brandjes om te blussen.
cases

Een technische oplossing voor het beheer van gereedschappen bij TEC Liège Verviers

TEC Liège Verviers is verantwoordelijk voor het onderhoud van meer dan 600 bussen. Zij hadden problemen met het verlies en de opvolging van gereedschappen bij de monteurs. Ze zochten een technische oplossing bij verschillende leveranciers en koos uiteindelijk voor Dexis Belgium. Dit systeem is gepersonaliseerd en maakt gebruik van persoonlijke badges van de medewerkers.
cases

Beschikbaarheid van on­der­delen is vandaag een con­di­tio sine qua non bij Sappi

Bedrijven trekken steeds vaker de kaart van standaard­componenten. Omdat er goede argumenten voor zijn, maar ook omdat het eigenlijk niet anders kan in deze economische tijden. 'The show must go on', zeker in de industrie van vandaag. En dan komt de standaardisatie van componenten al snel om de hoek kijken, aldus Bianca Broekmans, Senior Buyer bij Sappi.
cases

Snelle interventie op nooddeuren en vluchtwegen bij Mexico Natie conform de wetgeving

Safety first in de industrie. Toch is het geen evidentie om steeds aan alle regelving te voldoen betreffende milieu- en veiligheidseisen. Mexico Natie kon gelukkig rekenen op de expertise en het snel schakelen van Dexis Belgium om zijn nooddeuren en vluchtwegen weer helemaal conform de regelving te krijgen.
cases

Efficiënte planning van contractoren verbetert de standtijd van rotors bij Bayer

Het hart van de operaties bij Bayer aan de Scheldelaan in Antwerpen zijn twee centrifuges die volcontinu draaien. Ze in topconditie houden is dan ook prioriteit voor de onderhoudsdienst. Om revisies aan de centrifugerotors efficiënter te laten verlopen rekent Bayer voortaan op Dexis Belgium om de coördinatie tussen de verschillende contractoren te regelen. Een samenwerking die zorgt voor gemoedsrust, kortere doorlooptijden en een langere standtijd van de rotors.
cases

Persluchtaudits zetten Q8Oils mee op weg naar CO₂-neutraliteit

Evolueren naar een CO₂-neutrale instelling. Geen sinecure voor een producent van smeermiddelen en vetten. Maar wel een ambitie die Q8Oils op Petroleum-Zuid zich stelt tegen 2035. Het bedrijf heeft voor 400kW aan perslucht gedreven machines staan.
cases

Vernieuwde ketting­aandrijving voor Mechanisch Biologische Scheidings­installatie bij IOK/MBS

IOK, de intercommunale ontwikkelings­maatschappij voor de Kempen, zorgt voor een geïntegreerde afvalbehandeling. Om deze verwerking goed te kunnen uit­voeren, beheert IOK Afvalbeheer een Mechanisch Biologische Scheidings­installatie voor restafval.
cases