Beschikbaarheid van on­der­delen is vandaag een con­di­tio sine qua non bij Sappi

Bedrijven trekken steeds vaker de kaart van standaard­componenten. Omdat er goede argumenten voor zijn, maar ook omdat het eigenlijk niet anders kan in deze economische tijden. 'The show must go on', zeker in de industrie van vandaag. En dan komt de standaardisatie van componenten al snel om de hoek kijken, aldus Bianca Broekmans, Senior Buyer bij Sappi.

Snelle interventie op nooddeuren en vluchtwegen bij Mexico Natie conform de wetgeving

Safety first in de industrie. Toch is het geen evidentie om met milieu- en veiligheidseisen die evolueren en activiteiten die groeien steeds aan alle regelgeving te voldoen. Mexico Natie kon gelukkig rekenen op de expertise en het snel schakelen van partner Dexis Belgium om zijn nooddeuren en vluchtwegen weer helemaal conform te krijgen.

Efficiënte planning van contractoren verbetert de standtijd van rotors bij Bayer

Het hart van de operaties bij Bayer aan de Scheldelaan in Antwerpen zijn twee centrifuges die volcontinu draaien. Ze in topconditie houden is dan ook prioriteit voor de onderhoudsdienst. Om revisies aan de centrifugerotors efficiënter te laten verlopen rekent Bayer voortaan op Dexis Belgium om de coördinatie tussen de verschillende contractoren te regelen. Een samenwerking die zorgt voor gemoedsrust, kortere doorlooptijden en een langere standtijd van de rotors.

Persluchtaudits zetten Q8Oils mee op weg naar CO₂-neutraliteit

Evolueren naar een CO₂-neutrale instelling. Geen sinecure voor een producent van smeermiddelen en vetten. Maar wel een ambitie die Q8Oils op Petroleum-Zuid zich stelt tegen 2035. Het bedrijf heeft voor 400kW aan perslucht gedreven machines staan.

Vernieuwde ketting­aandrijving voor Mechanisch Biologische Scheidings­installatie bij IOK/MBS

IOK, de intercommunale ontwikkelings­maatschappij voor de Kempen, zorgt voor een geïntegreerde afvalbehandeling. Om deze verwerking goed te kunnen uit­voeren, beheert IOK Afvalbeheer een Mechanisch Biologische Scheidings­installatie voor restafval.