Aviko laat al z’n motoren coaten voor betere bescherming

Zoals veel voedingsbedrijven moet Aviko, producent van diepgevroren aardappelproducten, z'n motoren frequent en intensief reinigen. Dat leidde tot roestvorming en afbladerende verf, twee zaken die je absoluut wil vermijden in je voedingsproductie. Onze oplossing: een coating op de motoren.

Totaaloverzicht van riemoverbrengingen leidt tot minder stilstand bij Tiense Suikerraffinaderij

In het machinepark van Tiense Suiker zijn riemoverbrengingen een belangrijk onderdeel. Door die stuk voor stuk in kaart te brengen en eventueel te optimaliseren, kan het bedrijf niet alleen z'n voorraad beter beheren, maar ook efficiënter werken. Gevolg: minder stilstand en minder brandjes om te blussen.

Een technische oplossing voor het beheer van gereedschappen bij TEC Liège Verviers

TEC Liège Verviers is verantwoordelijk voor het onderhoud van meer dan 600 bussen. Zij hadden problemen met het verlies en de opvolging van gereedschappen bij de monteurs. Ze zochten een technische oplossing bij verschillende leveranciers en koos uiteindelijk voor Dexis Belgium. Dit systeem is gepersonaliseerd en maakt gebruik van persoonlijke badges van de medewerkers.

Beschikbaarheid van on­der­delen is vandaag een con­di­tio sine qua non bij Sappi

Bedrijven trekken steeds vaker de kaart van standaard­componenten. Omdat er goede argumenten voor zijn, maar ook omdat het eigenlijk niet anders kan in deze economische tijden. 'The show must go on', zeker in de industrie van vandaag. En dan komt de standaardisatie van componenten al snel om de hoek kijken, aldus Bianca Broekmans, Senior Buyer bij Sappi.

Snelle interventie op nooddeuren en vluchtwegen bij Mexico Natie conform de wetgeving

Safety first in de industrie. Toch is het geen evidentie om steeds aan alle regelving te voldoen betreffende milieu- en veiligheidseisen. Mexico Natie kon gelukkig rekenen op de expertise en het snel schakelen van Dexis Belgium om zijn nooddeuren en vluchtwegen weer helemaal conform de regelving te krijgen.

Efficiënte planning van contractoren verbetert de standtijd van rotors bij Bayer

Het hart van de operaties bij Bayer aan de Scheldelaan in Antwerpen zijn twee centrifuges die volcontinu draaien. Ze in topconditie houden is dan ook prioriteit voor de onderhoudsdienst. Om revisies aan de centrifugerotors efficiënter te laten verlopen rekent Bayer voortaan op Dexis Belgium om de coördinatie tussen de verschillende contractoren te regelen. Een samenwerking die zorgt voor gemoedsrust, kortere doorlooptijden en een langere standtijd van de rotors.

Persluchtaudits zetten Q8Oils mee op weg naar CO₂-neutraliteit

Evolueren naar een CO₂-neutrale instelling. Geen sinecure voor een producent van smeermiddelen en vetten. Maar wel een ambitie die Q8Oils op Petroleum-Zuid zich stelt tegen 2035. Het bedrijf heeft voor 400kW aan perslucht gedreven machines staan.