Dexis Belgium levert totaaloplossingen voor elk productiebedrijf binnen het Belgische industriële landschap. Als we spreken over Dexis Belgium, spreken we over Imes Dexis, Central Auto Dexis, Duvivier Dexis en Eltec Dexis. Door de sterke digitalisering van de industrie en de opkomst van het ‘Industrial Internet of Things’ is het aanbieden van onderdelen alleen niet voldoende. Bedrijven hebben nood aan een geïntegreerde 360-gradenaanpak, die voor elk deel van de supply chain een oplossing aanbiedt. Kortom, Dexis Belgium een partner voor de industrie, 24 op 24, 7 dagen op 7 (ook tijdens de feestdagen). Uw continuïteit is niet voor niets hun missie.

Wie is Dexis Belgium?

Als integrated supply chain-specialist bieden de ondernemingen van Dexis Belgium de nodige hulp aan en begeleiden ze bedrijven in hun transitie naar Industrie 4.0. De overnames van Central Auto, Duvivier Motronic en Eltec-System zijn dan ook geen toeval. Achter de schermen zijn ze heel bewust met een transitie bezig waarbij een 2-sporenbeleid gevolgd wordt. Enerzijds investeert Dexis Belgium gericht in specialisaties die een perfecte aanvulling zijn in de rol als MRO leverancier. Daarnaast ligt de focus ook op innovatieve producten en diensten die voor de vier Dexis-bedrijven en hun klanten hefbomen zijn voor duurzame groei. Als partners binnen de industrie bieden Imes Dexis, Central Auto Dexis, Duvivier Dexis en Eltec Dexis MRO-producten, -oplossingen en maintenance services aan die noodzakelijk zijn voor een geoptimaliseerd onderhoudsbeleid voor elk productiebedrijf en dat met een gegarandeerd rendement. Daar waar condition monitoring vandaag in vele gevallen gericht is op het meten van de lagerconditie (trillingen, warmteproductie) stellen de 4 bedrijven samen een adequaat actieplan op, gericht op predictief onderhoud, door de volledige installatie te monitoren. Zo helpen ze industriële bedrijven om ‘reduced control on technical assets’ in kaart te brengen en te komen tot een ‘increase of operational revenue’. Mede dankzij de geboden maintenance services weten ze precies welke MRO-behoefte een bedrijf heeft en wordt er ook op het vlak van TCO-reductie een nieuwe en stevige stap gezet.

Dexis Belgium op maintenance

Dexis Belgium is dit jaar aanwezig op de Maintenance-beurs in Antwerpen. Hun missie is duidelijk: een volledig geïntegreerd verhaal brengen van alle merken, waarbij de diverse producten en diensten complementair zijn. Daarnaast is de branding van de geïntegreerde bedrijven onder de Dexis Belgiumvlag een absolute première. Maar welk verhaal kunnen we bij elk bedrijf verwachten?

Central Auto Dexis

Central Auto Dexis zet tijdens de Maintenance-beurs in op de hoge toegevoegde waarde van het gebruik van pneumatische en hydraulische gereedschappen en pompen. Merken als Ingersoll Rand, Aro en Hi-Force zijn hierbij de absolute blikvangers.

Duvivier Dexis

Naast een uitgebreid gamma van diverse pompen, motoren en reductoren van ABB, zal Duvivier Dexis de voordelen van predictief onderhoud in de praktijk demonstreren. Dit doen ze a.d.h.v. de ABB Smart Sensoren.

Eltec Dexis

De diverse herstellingen kan je dan weer live beleven via de Repair Zone, die samen met Eltec Dexis gedeeld wordt. Daarnaast zet ook Eltec haar wikkelactiviteiten in the spotlight, net als diverse oplossingen van SEW en Saer.

Imes Dexis

Als toonaangevend bedrijf binnen de Dexisfamilie toont Imes Dexis hoe je een effectief en efficiënt MRO-beleid toepast binnen een industriële omgeving. De blikvangers hier zijn de diverse integrated-supply-chainoplossingen. Daarnaast trekt Imes Dexis vol de kaart van een veilig industrieel onderhoud. Hier komt het
met een absolute primeur en toont het hoe Exo Skeletten de medewerker actief kunnen ondersteunen in hun werkzaamheden.

Masterclasses

Op 25 en 26 maart voorziet Dexis Belgium drie verschillende masterclasses. Inschrijven is gratis, maar snel zijn is de boodschap:
• Veilig onderhoud in een operationele industriële omgeving; 25 maart 10u30 – 11u15
•Onderhoudsstrategie in het bedrijf optimaliseren; 26 maart 10u30 – 11u15
•Fundamenten voor een industrieel onderhoud 4.0; 26 maart 11u30 – 12u30

Via Tim magazine