Duurzaam energieverbruik met frequentiegestuurde pompen

Onze klant is een industriële bakkerij die gespecialiseerd is in de productie van hamburgerbroodjes. Tijdens het productieproces ontstonden regelmatig watertoevoerproblemen, waardoor machines en installaties dreigden stil te vallen, met mogelijke machineschade en onveilige werkomstandigheden voor operatoren tot gevolg. De installatie van een nieuwe pompgroep was dan ook (letterlijk) broodnodig, om op die manier een efficiënt productieproces te garanderen en – als bijkomend pluspunt – te besparen op het verbruik van water en energie.

Duurzaam energieverbruik met frequentiegestuurde pompen

Onze klant is een industriële bakkerij die gespecialiseerd is in de productie van hamburgerbroodjes. Tijdens het productieproces ontstonden regelmatig watertoevoerproblemen, waardoor machines en installaties dreigden stil te vallen, met mogelijke machineschade en onveilige werkomstandigheden voor operatoren tot gevolg. De installatie van een nieuwe pompgroep was dan ook (letterlijk) broodnodig, om op die manier een efficiënt productieproces te garanderen en – als bijkomend pluspunt – te besparen op het verbruik van water en energie.

Eltec Dexis levert broodnodige innovatieve totaaloplossing

Eltec Dexis is een member van Dexis Belgium

1 Lager energieverbruik   2 Stijgend rendement productieproces   3 Besparing vaste kosten

Snelle en efficiënte aanpak dankzij synergie met partners 

Samen met collega’s van leverancier Grundfos werkten de specialisten van Eltec Dexis een praktijkgerichte en innovatieve oplossing uit, op maat van de klant. Dankzij het aanbod van drukverhogingspompen van Grundfos waren geen extra mechanische aanpassingen aan het waterleidingnet nodig. De klant apprecieerde deze snelle aanpak, omdat de ombouw van de oude naar nieuwe installatie – inclusief plaatsing en opstart – op amper één weekend tot stand kwam. Hierdoor ontstond er geen productieverlies.

Eltec Dexis zorgde voor de afbouw van de oude installatie en de plaatsing van de nieuwe installatie, waarbij de collega’s van Grundfos assistentie boden bij de opstart en indienstname.

“De ombouw van een oude naar nieuwe waterpompgroep gebeurde op amper één weekend.
De klant was heel tevreden met deze snelle aanpak.”

Een innovatieve oplossing die meteen rendeert

Omwille van een rechtstreekse aansturing functioneerde de oude waterpompgroep ondermaats, met waterdrukschommelingen en schokken in de installatie. Dankzij de frequentiegestuurde nieuwe pompgroep bleef de gevraagde waterdruk in de leidingen op een continu peil en de gewenste druk kon, indien nodig, door de medewerkers in de productieafdeling aangepast worden. Deze nieuwe setting zorgde niet alleen voor een meer betrouwbare productie, maar had ook als voordeel dat de motor van de pompgroep niet op vol vermogen moest werken. Dit leidde tot een lager energieverbruik, zowel voor water als voor energie. Hierdoor kon de bakkerij flink besparen op vaste kosten, waardoor het rendement van het productieproces aanzienlijk verhoogde.

Kant-en-klare taal omzetten in daden?

Van productoplossingen tot maintenance services, Dexis Belgium start elke samenwerking met een goed gesprek. Zo komen we tot de juiste oplossing voor uw uitdaging.

Over de klant: Dit bedrijf voorziet consumenten van o.a. hamburgerbroodjes en daarbij horende varianten

Industrie: Voedingsindustrie

Locatie: België

Eltec Dexis levert broodnodige innovatieve totaaloplossing

Eltec Dexis is een member van Dexis Belgium 

1 Lager energieverbruik
2 Stijgend rendement productieproces
3 Besparing vaste kosten

 

Snelle en efficiënte aanpak dankzij synergie met partners

Samen met collega’s van leverancier Grundfos werkten de specialisten van Eltec Dexis een praktijkgerichte en innovatieve oplossing uit, op maat van de klant. Dankzij het aanbod van drukverhogingspompen van Grundfos waren geen extra mechanische aanpassingen aan het waterleidingnet nodig. De klant apprecieerde deze snelle aanpak, omdat de ombouw van de oude naar nieuwe installatie – inclusief plaatsing en opstart – op amper één weekend tot stand kwam. Hierdoor ontstond er geen productieverlies.

Eltec Dexis zorgde voor de afbouw van de oude installatie en de plaatsing van de nieuwe installatie, waarbij de collega’s van Grundfos assistentie boden bij de opstart en indienstname.

“De ombouw van een oude naar nieuwe waterpompgroep gebeurde op amper één weekend. De klant was heel tevreden met deze snelle aanpak.”

Een innovatieve oplossing die meteen rendeert 

Omwille van een rechtstreekse aansturing functioneerde de oude waterpompgroep ondermaats, met waterdrukschommelingen en schokken in de installatie. Dankzij de frequentiegestuurde nieuwe pompgroep blijft de gevraagde waterdruk in de leidingen op een continu peil. Indien nodig kunnen medewerkers in de productieafdeling de gewenste druk aanpassen. Deze nieuwe setting zorgt niet alleen voor een meer betrouwbare productie, maar heeft ook als voordeel dat de motor van de pompgroep niet op vol vermogen moet werken. Dit leidt tot een lager energieverbruik, zowel wat water als energie betreft. Hierdoor kan de bakkerij flink besparen op vaste kosten, waardoor het rendement van het productieproces aanzienlijk verhoogt.

Over de klant: Dit bedrijf voorziet consumenten van o.a. hamburgerbroodjes en daarbij horende varianten 

Industrie: Voedingsindustrie

Locatie: België

Kant-en-klare taal omzetten in daden?

Van productoplossingen tot maintenance services, Dexis Belgium start elke samenwerking met een goed gesprek. Zo komen we tot de juiste oplossing voor uw uitdaging.

Bekijk alle case studies
Bekijk alle case studies