FUNCTIE

Business Controller Trade Goods & Services

MERK

Dexis Belgium

LOCATIE

Hasselt

TYPE

Voltijds

Solliciteer nu

Vragen of meer info?

Contacteer onze HR Business Partner Yannick Vangoethemd

Deel deze vacature

Over ons

DEXIS Belgium is dé marktleider in de Belgische distributie van verbruiksartikelen voor MRO (maintenance, repair and overhaul – herstellingen en revisies). Met een gemotiveerd en gepassioneerd team van 350 medewerkers, een uitgebreid technisch assortiment van meer dan 400.000 producten en onze verschillende merken (Imes Dexis – Central Auto Dexis – Eltec Dexis -Van den Broeck Dexis –Duvivier Dexis) levert DEXIS Belgium een toegevoegde waarde aan haar klanten vanuit 10 locaties in België. Eenheid, durf en transparantie zijn dé bedrijfswaarden die wij voorop stellen en waaruit wij handelen binnen onze teams. Om de strategische ontwikkelingen in ons bedrijf mee ter harte te nemen vanuit het Finance team in Hasselt, zijn wij op zoek naar een Business Controller voor het Trade Goods & Services focus team.

Als Business Controller Trade Goods & Services werk je met een 4tal collega’s samen in je team dat zich engageert in verscheidene bedrijfsbrede processen:

 • Procure to Pay: beheren van leveranciersdata, structureel opvolgen van prijsverschillen, klachten en backorders, up to date houden van leveranciersrekeningen
 • Record to Report: uniform en consistent financieel en analytisch registreren van inkomende facturen
 • Working Capital Management: voorraadniveaus, rotatie en leverancierskrediet kritisch evalueren (KPI’s) d.m.v. slimme analyses, rapporten en adviezen
 • Sales & Operations Planning: structureel in overleg gaan met alle betrokken afdelingen in functie van het invoeren van nieuwe producten en diensten, aankoopvolumes, voorraadniveaus en backorders
 • New Product Development & Implementation: strategisch klankborden en praktisch ondersteunen van de strategische integratie van producten en diensten, monitoren van de rentabiliteit van het aanbod van totaaloplossingen voor onze klanten.

Jouw functie

In de functie van Business Controller Trade Goods & Services is jouw rol 3-ledig:

Als Finance Business Partner realiseer je samen met je collega’s van o.m. verkoop, aankoop en logistiek de strategie van ons bedrijf in die bedrijfsbrede processen waarin je team een bijdrage levert.

 • Je denkt constructief mee na over oplossingen voor de integratie van nieuwe projecten en assortimentsuitbreidingen in de (administratieve) workflow.
 • Je neemt eigenaarschap voor optimalisaties van de bedrijfs- processen waarin je team een bijdrage levert.
 • Je vervult een actieve rol in interdepartementeel overleg en samenwerking.

Als Teamlead Trade Goods & Services draag je samen met je collega’s zorg voor de vlekkeloze operationele continuïteit van je team en inspireer je je teamgenoten om te groeien in hun rol.

 • Je begeleidt, coacht en inspireert je medewerkers in hun dagelijkse taken. Je creëert een hechte samenwerkingsstructuur waarbij kennis en ervaring gedeeld wordt. Tegelijkertijd zorg je ervoor dat je medewerkers over alle informatie beschikken die nodig is om hun job correct en tijdig uit te voeren. Op drukke momenten deins je er niet voor terug om zelf je handen uit de mouwen te steken.
 • Je zorgt samen met je team voor een standvastige dienstverlening aan zowel leveranciers als aan intern betrokken afdelingen.

Als Business Controller heb je én oog voor detail en operationele nauwkeurigheid én het bredere overzicht om inzichten te creëren in het realiseren van onze strategie.

 • Je monitort de rentabiliteit van het aanbod van totaaloplossingen voor onze klanten en de impact van het aan- en verkoopbeleid op het werkkapitaal van ons bedrijf.
 • Je rapporteert op regelmatige tijdstippen resultaten en conclusies van je team aan betrokken afdelingshoofden.

Je rapporteert aan de Finance Director.

Jouw profiel

 • Bij voorkeur heb je een Master-vorming genoten in een bedrijfseconomische richting of gelijkwaardig door ervaring.
 • Je hebt relevante ervaring in business controlling, bij voorkeur in de context van trade goods & services, plant of logistics.
 • Je bent een people manager die communicatie hoog in het vaandel draagt, je team motiveren en aansturen geeft jou energie!
 • Je bent een gedreven en leergierig persoon, je hebt een hands-on mentaliteit en bent stressbestendig.
 • Je kan goed overweg met analysetools.
 • Je vindt nauwkeurigheid belangrijk, maar je hebt tegelijkertijd niet altijd alle details nodig om de juiste conclusies te trekken.
 • Je beheert de Nederlandse taal als de beste. Kennis van het Engels en het Frans is een troef.
 • Je bent steeds op zoek naar verbetering. Je analytisch inzicht maakt dat je in staat bent om cijfers, processen en procedures te analyseren en vooral te verbeteren.

Wat hebben we jou te bieden?

Je maakt deel uit van een bedrijf met heel wat ambitie. Belangrijk om te weten is dat je terecht komt binnen een onderneming waar eenheid, durf en transparantie hoog in het vaandel worden gedragen. Wij bieden een contract aan van onbepaalde duur, maar vooral een leuke afwisselende job aangevuld met een aantrekkelijk loonpakket. Spreekt deze job je aan? Bezorg dan snel je cv en motivatiebrief aan yannick.vangoethemd@dexis.be

Central Auto Dexis
Duvivier Dexis
Eltec Dexis
Dexis Belgium