FUNCTIE

Business Manager Transmission & Motions Control

MERK

Imes Dexis

LOCATIE

Nationaal

TYPE

Voltijds

Solliciteer nu

Vragen of meer info?

Contacteer Beatrijs Ramaekers – HR Director
beatrijs.ramaekers@dexis.be

Deel deze vacature

Over ons

IMES DEXIS is dé marktleider in de Belgische distributie van verbruiksartikelen voor MRO (maintenance, repair and overhaul ). Met een uitgebreid technisch assortiment van meer dan 400.000 producten levert IMES DEXIS een toegevoegde waarde aan haar klanten vanuit 6 locaties in België. Ter versterking van onze organisatie zijn we op zoek naar een Business Manager Transmission and Motion Control.

Jouw functie

De Business Manager draagt de commerciële eindverantwoordelijkheid van de hem toegewezen business unit. Vanuit zijn centrale functie in de organisatie staat hij in voor de ontwikkeling van zijn business unit en is hij de spilfiguur tussen de interne afdelingen sales en materiaal management enerzijds en de externe leveranciers anderzijds. Naar de interne afdeling is hij de bezieler van zijn business unit en geeft hij de juiste richting aan de sales organisatie, voor wie hij ook een vraagbaak is die kan inspelen op de noden van de klanten en de markt. Voor de leveranciers is hij het eerste commerciële aanspreekpunt, voor de verkooporganisatie en is hij bepalend in het commerciële en marketingbeleid dat met hen gevoerd wordt in zake product- en diensten ontwikkeling.

 • De Business Manager heeft een resultaatsverantwoordelijkheid (omzetten, brutomarge…) voor de hem toegewezen business unit.
 • Indien de verkoopverwachtingen overstegen wordt dan zorgt hij voor accurate aangepaste forecasting naar de leverancier om de toekomstige verkopen te borgen.
 • Indien de omzet en/of brutomarge achterblijven op de verwachtingen, dan zoekt hij naar de oorzaak en implementeert hij in nauw overleg en draagvlak van de ASD de nodige oplossingen.
 • De Business Manager stelt een lange termijn business plan op dat rekening houdt met de noden van de klanten, de markt tendensen en -ontwikkelingen. Tevens biedt het een garantie tot het versterken van onze product- en dienstengerichte verkooporganisatie.
 • Hij onderneemt daarin de nodige product en marktanalyses die als fundament voor het business plan gelden.
 • Binnen de hem toegewezen business unit beheert de Business Manager het volledige product en diensten assortiment, dit op vlak van breedte en keuze v/h assortiment en diens leveranciers en gekoppeld aan het rendement en de rotatie v/h assortiment en de diensten. Hij stuurt (pro)actief bij waar nodig.
 • Hij geeft tevens vorm aan en initieert de (product)marketingplanning voor de hem toegewezen Business unit in nauw overleg met de interne sales organisatie en de leveranciers.
 • Hij neemt hier ook de nodige initiatieven die het imago van onze onderneming door middel van zijn business unit weten te versterken.
 • Hij draagt daarin zorg voor de verkoop animatie door middel van training en coaching van alle verkoop medewerkers.
 • Hij staat garant voor de korte en lange termijn rentabiliteit van zijn business unit.

Jouw profiel

 • Je hebt een technische achtergrond, bachelor of master.
 • Je hebt een passie voor aandrijftechniek onderbouwd met gedegen kennis in aandrijftechniek en aanverwanten.
 • Je beschikt over een relevante ervaring in sales en/of business management.
 • Je houdt je eigen technische kennis op peil door regelmatige bijscholing
 • Je bent ondernemend, resultaatgericht, communicatief sterk aangelegd en een echte teamplayer
 • Je hebt een goede beheersing van beide landstalen of bent bereid de andere taal te beheersen via zelfscholing

Wat hebben we jou te bieden?

Je komt terecht in een sterke stabiele groep met heel wat ambitie. In onze organisatie worden de waarden EENHEID, TRANSPARANTIE EN DURF hoog in het vaandel gedragen. Voor de verder ontwikkeling van je functie en om je te doen slagen in  je opdracht kan je rekenen op de ondersteuning van de Business Development Director . Hiernaast kan je rekenen op een voltijds contract van onbepaalde duur met een aantrekkelijk salarispakket afgestemd op je ervaring, aangevuld met een bedrijfswagen, bonusplan en extralegale voordelen.

Bezorg je CV en motivatiebrief aan Beatrijs  beatrijs.ramaekers@dexis.be .

Central Auto Dexis
Duvivier Dexis
Eltec Dexis
Prodex Nels
Van den Broeck- Prolians
Dexis Belgium